Opname 2018

DEEL 1: 

Op zondag 7 januari 2018 heeft Bladel afscheid genomen van Prins Maestro Aloysio

Na een traditioneel goede generale repetitie van de Broederschap op zaterdag, beloofde het ’s zondags niet veel goeds te worden…
Nadat adjudant Jos Heuveling uit zijn functie was ontheven, volgde het afscheid van Prins Maestro Aloysio.

Aloy werd door de voorzitter van zijn eretekenen ontdaan en moest vervolgens enkele quizvragen beantwoorden, terwijl hij op een hometrainer 5 km fietste, om zo aan te tonen dat hij in het Broederschap van Prinsen kan worden opgenomen.

Tijdens de interactieve “Master-Quiz” met de zaal moest ook Aloy diverse vragen beantwoorden. Als ervaren maker van diverse pub-quizzen en de Bladelse dorpsquiz wist hij vreemd genoeg niet alle vragen te beantwoorden. Enkele jongeren in de Den Herd konden dit wel! Zij ontvingen als prijs een tegoedbon voor “Koekwauzenkoeken”. Leuk voor hen, jammer voor Master Tenbult…
Uit handen van het bestuur (lees: Loet Verhoeven) ontving de oud-prins voorlopig toch een oud-hesje en deed het met gepaste trots aan.
In april volgt, hopelijk voor Aloy, het definitieve hesje met het eremetaal!

Beste Aloy:
Dus voorlopig welkom bij “de club der wijzen”, maar in april word je nader aan de tand gevoeld!

DEEL 2:

1e zaterdag na Pasen

Elk jaar moet er op de eerste zaterdag na Pasen, dit jaar op 7 april 2018, een definitieve bekwaamheidsproef worden afgelegd.
En zal de mede-broeder-in-spé zich nog beter moeten bewijzen om definitief toe te mogen treden tot dit illustere gezelschap!

Precies 3 maanden later is het zover: de commissie die belast was met het maken van de pagina in De Muggesteek, de pre-opname in januari en de samenstelling van het programma voor de definitieve opname van Aloy in april, had alles tot in de puntjes geregeld; ze had zelfs gezorgd dat er een prachtige voorjaarszon scheen!

Aan de voet van De Steek op het Van Houdtplein ontving Aloy zijn opdrachten voor deze dag:
Aloy moest aan het einde van de dag zorgen dat De Steek 500x geliked zou worden op FaceBook. Ondertussen moest hij in de Sniederslaan 11 schildjes van oud-prinsen in de winkeletages zoeken, hoewel er maar 10 verstopt waren… Terwijl Aloy zocht en zocht, zat een 30-tal Broeders in de zon aan een kop koffie met een heerlijk stuk vlaai! Wat wil je nog meer? Daarna een educatief uitstapje naar de bedrijven van de gebroeders Vissers: Mechanisatiebedrijf van collega oudprins Rob en V-TAS (opleidingen) van broer Geert. Reuze interessant! Aloy kreeg, op grote hoogte, een spoedcursus hijskraan besturen.

Vervolgens naar De Tipmast waar we op een zonnig terras genoten van een overheerlijk warm/koud-buffet en het nodige gerstenat. Aloy was ondertussen in de weer met de voorbereidingen van een mooie carnavals-pubquiz. Erg leuk gemaakt!
Om een uur of 10 ontving Aloy, na wat felle woordwisselingen en discussies, het verdiende blauwe hesje en werd het waardevolle lintje op zijn borst gespeld!

Aloy: welkom bij de Broederschap!