Opname 2023

Opnamedag Broederschap: steevast de 1e zaterdag na Pasen

Elk jaar moet er door de oud-prins op de eerste zaterdag na Pasen, dit jaar op 15 april 2023, een definitieve bekwaamheidsproef worden afgelegd.
En zal de mede-broeder-in-spé zich moeten bewijzen om definitief toe te mogen treden tot dit illustere gezelschap!
De commissie die belast was met de pre-opname in november en met de samenstelling van het programma “Hein oder Nein” voor de definitieve opname van Hein in april, had alles tot in de puntjes geregeld.

Aan de voet van De Steek op het Van Houdtplein ontving Hein zijn opdrachten voor deze dag:
Hein moest aan het einde van de dag zorgen dat hij die met een (ruim)voldoende had afgerond.

Allereerst werd er rondom De Steek even stilgestaan bij de Broeders die ons ontvallen zijn.
Daarna werd er een Schrobbeler gedronken op het leven!
Vervolgens moest Hein aan de slag met een memoryspel door te raden welke confettiplaatjes van 11-oud-prinsen waren afgedekt. Dat deed ie redelijk verdienstelijk.
Toen op de (elektrische)fiets naar het prachtige bedrijf van onze medebroeder Gert-Jan vd Heijden, waar we een rondleiding kregen. Ondertussen maakte Hein superlekkere, zelf geschoten, wildhapjes klaar. Werkelijk voortreffelijk; deze zouden in een 3-sterren-restaurant niet hebben misstaan! Ook moest hij in een van de enorme hallen met een vorkheftruck een parcours afleggen. Dat ging goed. Na een drankje in de kantine van Van der Heijden-transport fietsten we met z’n allen naar de educatieve zorgboerderij “Beverdijcken”, waar we genoten van een BBQ-buffet en het nodige gerstenat. Hein was ondertussen weer in de weer: een quizje en een impressiefilmpje van deze dag maken.
Om een uur of 9 ontving Hein, na enkele discussies, maar ook wijze woorden, het verdiende blauwe hesje, werd het waardevolle lintje op zijn borst gespeld en kreeg hij de mooie mini-Steek!

Hein: welkom bij de Broederschap!

Klik hier voor meer foto’s