Pius Lemmens, lid in de Orde van Oranje-Nassau

DSC_2212 Tijdens de gala-dinnershow werd Pius Lemmens voor zijn vele verdiensten voor de Bladelse gemeenschap  benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Pius Lemmens (65) uit Bladel is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de koninklijke onderscheiding zaterdag uit handen van burgemeester Boy Swachten van de gemeente Bladel tijdens festiviteiten vanwege het 44-jarig jubileum van carnavalsvereniging de Muggezifters.

Sinds 1981 is Lemmens als vrijwilliger en bestuurslid betrokken bij de Muggezifters. Hij zit of zat in een groot aantal commissies en was een van de initiatiefnemers van de Blaalse Lichtstoet. Ook is Lemmens betrokken bij het bouwen van carnavalswagens en het voorbereiden van de zomermarkt.

Pius Lemmens was in 1977 de oprichter van buurtvereniging De Bleijenhoek, nu Het Pleintje. Bij zijn aftreden als bestuurslid in 1991 werd hij benoemd tot erelid van de buurtvereniging.

Vanaf 1957 is Lemmens respectievelijk als misdienaar en acoliet betrokken bij RK parochie St. Petrus Banden in Bladel. In 1976 was Pius mede-initiatiefnemer van de folkloristische optocht die op 12 september 1976 ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van de parochiekerk werd gelopen. Daarnaast was Lemmens in 1977 penningmeester van het feestcomité bij de viering van het gouden priesterfeest van buurtgenoot pater Henk Smets (1903-1984)

Ook zet Lemmens zich in voor de Stichting Hulp in Nood Bladel-Netersel. De laatste jaren is hij daarnaast actief als vrijwilliger bij buurtpreventieteam Het Pleintje en bij Stichting De Tipmast, die aangepaste vakantiebungalows voor zieken, ouderen en mensen met een beperking exploiteert.

Bron: ED

DSC_2170