In Memoriam: Frans Seuntjens

Met grote ontroering en veel verdriet hebben we kennis genomen van het overlijden van onze vriend en oud-Prins  der Muggezifters: Frans Seuntjens.
Een telg uit het bekende  Bladelse geslacht Seuntjens (de Voetskes) is ons ontvallen.

Frans Seuntjens, Sooike Voets, zoals iedereen hem kende: een man gezegend met vele talenten die vooral tot uiting kwamen op het voetbalveld en in de muziek bij harmonie l’Union en de blaaskapel de Wendbloazers.

Maar vooral een prachtige mens met altijd een warme belangstelling voor de mensen om hem heen.

Als zodanig manifesteerde hij zich ook als Prins Frans den Urste van de Muggezifters in 1983.
Zoals in alles wat Frans ondernam, deed hij dat ook in zijn functie als Prins: bezielend, gedreven en met een hartverwarmende spontaniteit.

We zien hem nog voor ons hoe intens gelukkig en blij hij was als er weer een carnavalsactiviteit goed was afgesloten en er heel veel mensen plezier aan hadden beleefd.

Frans heeft het in zijn leven, na een zorgeloze jeugd en een succesvolle periode als voetballer en trainer/coach, niet altijd gemakkelijk gehad. Onze bewondering voor hem steeg met de jaren bij het zien van zijn nooit aflatende zorg en liefde voor zijn vrouw Janny en zijn gehandicapte schoonzus Dieneke.

De laatste jaren van zijn leven kreeg Frans te maken met de ziekte kanker.
Er waren in die jaren momenten van hoop en opleving. Frans bleef optimistisch, maar uiteindelijk heeft ook zijn optimisme en positieve levensinstelling hem niet kunnen redden.

Frans, een ongelofelijk lieve en karaktervolle man.
We zullen hem heel erg missen.
Maar nooit vergeten. In ons hart blijft hij voor altijd bij ons.

Frans Seuntjens

Onze vriend, ons Sooike.

Grootvorst Johan Pijnenburg