Leo Cornelissen, 1e Prins der Muggezifters, overleden.

Leo Cornelissen 05-11-2010Ons bereikte het droevige bericht dat 25 augustus op 85-jarige leeftijd is overleden Leo Cornelissen.

Leo was, als Prins Nillis, de eerste Prins
van CV De Muggezifters.

De afscheidsplechtigheid vindt  maandag 31 augustus om 12.45 uur plaats in crematorium Pontes, Steenweg op Merksplas 68 in Turnhout.

In memoriam

Prins-NillisIn de beginjaren 60 van de vorige eeuw kwam Leo in Bladel wonen. Hij werkte in die dagen bij Walker Hagou. Hij had daar een belangrijke leidinggevende functie en was mateloos populair bij de mensen op de werkvloer.

Maar ook in de Bladelse gemeenschap was Leo een graag geziene man. Hij bekleedde diverse bestuurlijke functies, zoals: voorzitter van de voetbalvereniging Bladella, bij buurtvereniging De Mabo en bij cultureel centrum Den Herd.

Kort na de oprichting van CV De Muggezifters werd Leo lid. En ook daar voelde hij zich als een vis in het water. Organiseren zat Leo in het bloed. Na vertrek van secretaris en medeoprichter Frans Moors werd Leo secretaris.

Leo was de eerste Prins van De Muggezifters. Hij deed dat voortreffelijk. Enthousiast, nauwgezet en met inzet van al zijn krachten verrichtte hij baanbrekend werk voor het carnaval in Bladel in het algemeen en voor De Muggezifters in het bijzonder.

Leo bleef nog jaren nadien actief in bestuur en diverse commissies, onder meer in de commissie ‘optochten’.

De Muggezifters blijven Leo veel dank verschuldigd voor zijn vele en baanbrekend werk.

Voor ons blijft Leo onvergetelijk en in ons hart bewaard.

Grootvorst Johan